HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Latest topics
» Pénztár
Szer. Aug. 01, 2012 8:36 pm by Joseph O'maile

» Társoldalak
Szer. Aug. 01, 2012 8:29 pm by Aaron Silverstone

» ANGLIAA, RESZKESS!
Szer. Aug. 01, 2012 7:18 pm by Aaron Silverstone

» Friss...
Kedd Júl. 31, 2012 9:44 pm by Aaron Silverstone

» A szellemek
Hétf. Júl. 11, 2011 11:52 am by Aaron Silverstone

» Minta
Hétf. Júl. 11, 2011 11:51 am by Aaron Silverstone

» Mento szabályzat
Hétf. Júl. 11, 2011 11:45 am by Aaron Silverstone

» Kincseskamra igénylése
Hétf. Júl. 11, 2011 11:44 am by Aaron Silverstone

» Adatlap minta
Hétf. Júl. 11, 2011 11:43 am by Aaron Silverstone

Statistics
Összesen 33 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Lunaa

Jelenleg összesen 309 hozzászólás olvasható. in 88 subjects
Top posters
Sam Griffiths
 
Aaron Silverstone
 
Catena Kohr
 
Ashmore Serael
 
Turel Altmann
 
Victor Aelfric
 
Amythiel Jade Smith
 
Atanos
 
Lionel Cross
 
Isaac Rickfield
 
Linkek/Bannerek
FRPG Top Sites - Magyarország

Share | 
 

 Tények és törvények

Go down 
SzerzőÜzenet
Aaron Silverstone
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 52
Aktívság : 3366
Hírnév : 1
Join date : 2010. Jan. 11.
Tartózkodási hely : Néz rám és megtudod :P Biztos, hogy nem a menyországban xD

Karakterlap
Faj: vámpír
Kaszt: ....
Oldal: semleges

TémanyitásTárgy: Tények és törvények   Hétf. Júl. 11, 2011 11:40 am

A Hellhouse frpg egy non-profit (nem profit orientált, vagyis nem a pénzszerzés a célja) szervezet. A Staff tagok nem részesülnek semmilyen juttatásban az oldal üzemeltetéséből, vagyis pusztán a játék kedvéért indították az oldalt.


~ Általános ~


☼ Fórum

○ Mint minden fórumon, itt is érvényes az internetes etikett, melyeket kötelesek vagytok betartani. Szerintem mindenki ismeri, nem kell részleteznem. (Netikett szabályai)
○ Az oldal teendőit a Staff Csapat látja el. A Staff szava szent, és sérthetetlen. Persze bizonyos esetekben természetesen megkérdőjelezhető, de ezt csak és kizárólag a megfelelő helyen tegyétek.
○ A játéktérre csak akkor írhatsz, ha rendelkezel elfogadott előtörténetéttel.


☼ Gyakran használt rövidítések

○ IC – in character, vagyis azok a cselekvések, melyeket a karaktered tesz. Nem keverendő össze az OOC-vel!
○ OOC – out of character, vagyis azok az események, amikor userként vagy jelen. Ilyen például a cset (ha ott folyik IC beszélgetés, azt kéretik nem komolyan venni!).
○ IRL – in real life, vagyis azok a történések, melyek a karakter tulajdonosával estek meg.
○ Reag, post, hsz – hozzászólás.
○ Pm, pü – privát üzenet.
○ User, júzer – a karakter felhasználója, tulajdonosa.
○ OFF – nem a topikhoz illó hozzászólás


☼ Topikok

○ Az oldal az IC játékokra épül, vagyis nem szeretnénk, ha az oldal tömve lenne az OFF-os megnyilvánulásokkal.
○ IC topik csak Staff tag nyithat! Ez alól kivételt képeznek a karakterek lakásai, szálláshelyei.


☼ Chatbox

○ Ugyan azok a szabályok vonatkoznak rá, mint a fórumra.


~ Karakter ~


☼ Név

○ Ha lehetőség van rá, ne használj olyan nevű karaktert, amilyen már létezik. Ha viszont rokon kijátszásáról van szó, azt előbb egyeztesd a másik féllel.


☼ Előtörténet


○ Az előtörténetet mindenkinek a megadott minta alapján kell megszerkeszteni. Egyéb esetekben az elősztorit elolvasás nélkül elutasítjuk.
○ Az előtörténetet az Előtörténetek fórumba írjátok. Elfogadás után kerül át a megfelelő alfórumba!
○ Sose postolj félkész előtörténetet! Ha mégis ezt tennéd, azt 7 napon belül fejezd be, különben a topik törlésre kerül. Ajánlatos az előtörténetet előbb wordben megírni, ahonnan később kimásolhatod.
○ A Staff tagoknak semmilyen körülmények között ne küldözgess sürgető üzeneteket az előtörténeteddel kapcsolatban. Majd ha idejük engedi, ellenőrzik.
○ Az előtörténetre csak és kizárólag Admin, vagy Moderátor válaszolhat, valamint az, aki azt beküldte. A mások által írt hozzászólásokat azonnal töröljük.
○ Már elfogadott előtörténetet csak egy Staff tag engedélyével lehet törölni, vagy módosítani!


☼ Aktív/Inaktív

○ Ha bizonyos IRL dolgok közbe jönnek, és huzamosabb ideig nem tudsz játszani, akkor csak annyit kell tenned, hogy nyitsz egy topikot a szabálynak megfelelően a Hibernálás boardba. Nem fontos megindokolni a hiányzásod okát, elég, ha csak annyit írsz: „Hibernáltatni szeretném a következő karakterem/karaktereimet.”
○ Sem karaktert, sem pedig regisztrációt nem törlünk, szóval ezt ne is kérjétek! Ha már nem szeretnél részt venni az oldal életében, írj egy pm-et az egyik Adminnak, aki majd áthelyez téged az Eltávozott karakter státuszba. Akkor is Eltávozott karakter státuszt kapsz, ha esetleg indokolatlanul 2 hónapig távol vagy. Azonban bármikor visszatérhetsz, ha nyomós indokod van az eltűnésre.
○ Ha 1 hónapig inaktív vagy, vagyis nem léptél be az oldalra, akkor automatikusan megkapod a Hibernált karakter státuszt, melyet később feloldathatsz.


~ Játék ~


☼ Írás


○ A postok minimum követelménye, 100-150 szó.
○ Nem szégyen, ha másoktól kérsz segítséget. Pont erre van a Újoncadoptálás fórum, ahol azok kérhetnek segítséget, akik nem tudják valami miatt elkezdeni a játékot.
○ A fórumon nincs egységes jelrendszer, *-ok használata a cselekedetek jelölésénél nem szükséges.
○ Próbáld nem váltogatni az igeidőket a poston belül. Tehát ha elkezded múlt időben, úgy is fejezd be. Ugyanez vonatkozik a személyes névmásokra. Ha E/1-ben (én) kezded a postolást, akkor ne fejezd be E/3-ban (ő).


☼ Játék

○ Próbáld ne összekeverni az IC-t az offal. Attól, hogy az, amit te játékon kívül megtudtál valamit más karakteréről, azt a te karaktered nem biztos, hogy tudja. Természetesen az azonos osztagokba tartozó személyek vagy az egy fedél alatt élők ismerhetik egymást, tudhatnak egymásról dolgokat.
○ Csak a saját karakteredet irányíthatod. Másét csak akkor, ha arra előzetesen engedélyt kértél a karakter tulajdonosától, illetve, ha szóltál a Staff valamely tagjának. Harc közben viszont szigorúan tilos más karakterét mozgatni! (a harcról bővebben olvashatsz néhány sorral lejjebb.)
○ Bárki felbukkanhat bárki játékában, azonban erről értesítsd előbb a többi résztvevőt is. Nem lenne jó dolog, ha kavarodás lenne.
○ Azon a helyen, ahol már több cselekvés is folyik, a reagodat lásd el fejléccel, hogy ne kavarodjanak össze a már folyó játékok.
○ Két játékos esetén egyértelmű a reagsorrend, azonban, ha egy játékban ennél többen is részt vesznek, akkor lehetőleg tartsuk meg a sorrendet. Ha X kezdte az első kört, akkor a másodikat is ő kezdje. Tehát nem akarok olyat látni, hogy Y írt, és amíg Z írja a postot, addig Y ír még egy postot ugyanoda, mert nagyon unatkozik. Ilyet NE! Tartsuk meg a postolási sorrendet! Ha X, Y és Z volt a sorrend az első körben, akkor legyen ez a többiben is.
○ Mindenki körönként csak egyszer írhat, többször nem!


☼ NJK-k

○ Az NJK jelentése Nem Játékos Karakter. Szokták NPC-nek, vagyis Non-Player Characternek is nevezni.
○ Minden olyan karakter NJK, akik jelen vannak adott helyszínen, azonban nincs userük - ilyen például a város utcáin a tömeg.
○ Természetesen mindenkinek lehetősége van beszerezni egy állandó NJK karaktert, csupán az adatlapját kell bemásolnia a Tettestársak fórumba.


☼ Kalandok


○ Kaland admini, vagy moderátor engedély nélkül nem indítható.
○ Minden kalandot egy mesélőnek kell irányítania. Mindig azt kell megtenni, amit a mesélő elment. Vagyis, ha Icuka lement a boltba egy doboz tejet venni, akkor Icuka köteles megvenni az a doboz tejet.
○ Nem árt, ha engedélyt kérsz, mielőtt beszállsz egy kalandba. Nem lenne jó, ha miattad kavar támadna a játék menetében.
○ A mesélő vagy a küldetés tulajdonosa dönti el, hogy kire meddig vár. Hiszen előfordulhat, hogy valaki hosszú ideg tartja fel a többiek játékát. Ha a megszabott időlimit lejár, automatikusan kikerülsz a játékból. Visszalépni engedéllyel tudsz. Ez alól moderátori engedéllyel tudsz csak kibújni. Ha a mesélő vagy tulaj jelzi, hogy nem tudja folytatni, két lehetőség van: vagy átadja a küldetést, vagy berekeszti határozatlan időre.


☼ Harc

○ Nem az a cél, hogy bebizonyítsd mindenki számára: a te karaktered igenis a legerősebb és legokosabb mind közül. A teljesen tökéletes vagy éppen túl átlagos karit unalmas kijátszani. Izgalmasabb, ha van valamilyen kis hibája, szokása.
○ Senki se játsszon istent, félisten, hiszen nem ide utalják az istenkomplexussal rendelkező személyeket. Mindenkinek van gyenge pontja, és még egy nagyon erős karaktert is meg lehet sebezni, például akkor, ha a támadásra nem számít, ezért nem képes azt kivédeni.
○ Ne akard egy post alatt megölni ellenfeled és kivédeni az összes támadást.
○ Minden támadást muszáj feltételes módban írni, hogy az ellenfél kellőképpen le tudja reagálni a mozdulatsort!
○ Az ellenfél írja le, hogy eltalálta-e a támadás, milyen sérülést szenvedett, satöbbi. De itt is hangsúlyozom, hogy nem istenképző az oldal, tehát lehetőleg ne írjunk olyat, hogy „A támadás két méterrel előttem csapott be, hála az ellenfelem ügyetlenkedésének.” és társai. Senki se olyan szerencsétlen, hogy ennyivel elvétsen egy támadást, főleg nem akkor, ha a két harcoló fél közel van egymáshoz.
○ Ha az ellenfeled hagyta, hogy eltaláld, úgy illik, hogy legalább egyszer te is megsérülj.
○ Ha az egyik karaktered bajba kerül, ne az legyen rögtön az első dolgod, hogy magad köré gyűjtöd a semmiből a ki tudja, milyen erős NJK vagy JK barátaidat.
○ Mindig mindent reagálj le, még akkor is, ha karaktered kínos helyzetbe kerül. Ne feledd, ez veled is bármikor megeshet!


~ Profil ~

☼ Avatar, aláírás

○ A fórumon elfogadott szabvány avatar méret a 180 × 250. Kisebb lehet, de nagyobb semmiképp. Ha esetleg túl nagynak tartjuk az avatarod, akkor az szó nélkül törlésre kerül!
○ Ha lehet, avatar alanynak élő, létező karaktert válasszatok. Ez lehet színész(nő), énekes(nő), vagy akár egy modell is.
○ Az aláírás maximális mérete 600 × 300. Ha ennél nagyobb, használd a [ spoiler ] [ /spoiler ] taget szóközök nélkül, különben az aláírást töröljük.


☼ Adatok

○ A karakterre vonatkozó adatokat kötelező kitölteni!


U.i: A változtatás jogát fenntartjuk!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://hellhousefrpg.hungarianforum.com
 
Tények és törvények
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hellhouse Szerepjáték :: Tudnivalók :: Szabályzat-
Ugrás: