HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Latest topics
» Pénztár
Szer. Aug. 01, 2012 8:36 pm by Joseph O'maile

» Társoldalak
Szer. Aug. 01, 2012 8:29 pm by Aaron Silverstone

» ANGLIAA, RESZKESS!
Szer. Aug. 01, 2012 7:18 pm by Aaron Silverstone

» Friss...
Kedd Júl. 31, 2012 9:44 pm by Aaron Silverstone

» A szellemek
Hétf. Júl. 11, 2011 11:52 am by Aaron Silverstone

» Minta
Hétf. Júl. 11, 2011 11:51 am by Aaron Silverstone

» Mento szabályzat
Hétf. Júl. 11, 2011 11:45 am by Aaron Silverstone

» Kincseskamra igénylése
Hétf. Júl. 11, 2011 11:44 am by Aaron Silverstone

» Adatlap minta
Hétf. Júl. 11, 2011 11:43 am by Aaron Silverstone

Statistics
Összesen 33 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Lunaa

Jelenleg összesen 309 hozzászólás olvasható. in 88 subjects
Top posters
Sam Griffiths
 
Aaron Silverstone
 
Catena Kohr
 
Ashmore Serael
 
Turel Altmann
 
Victor Aelfric
 
Amythiel Jade Smith
 
Atanos
 
Lionel Cross
 
Isaac Rickfield
 
Linkek/Bannerek
FRPG Top Sites - Magyarország

Share | 
 

 A démonok

Go down 
SzerzőÜzenet
Aaron Silverstone
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 52
Aktívság : 3366
Hírnév : 1
Join date : 2010. Jan. 11.
Tartózkodási hely : Néz rám és megtudod :P Biztos, hogy nem a menyországban xD

Karakterlap
Faj: vámpír
Kaszt: ....
Oldal: semleges

TémanyitásTárgy: A démonok   Hétf. Júl. 11, 2011 11:26 am

A démonok


A démonok sok helyen előfordulnak. Sokféle kultúrában, vallásban, melyet véleményem szerint mindenki ismeri – vagy legalábbis kéne ismernie. Épp ezért nem lesz hosszú a bemutatásuk, csak épp a fontosabb részeket emelném ki mindenki számára, hogy érthető legyen, milyen is egy itteni démon.

Elsőként kezdeném a születésükkel: a démonokat maga Lucifer (jelentése: Fényhozó) teremtette, akit Isten tiltott ki a Mennyből, mivel ellene fordult. Nem ismerte el, hogy Isten hatalmasat alkotott, amikor létre hozta az első emberi párt. Igen… Abból, hogy a Mennyben élt, az következik, hogy Lucifer egykor maga is angyal volt.
Démon viszonylag sokféleképp teremthető. Vannak, akik csak úgy, maguktól létre jönnek az évek során. A régiek sokszor hitték azt, hogy a katasztrófákat, járványokat démonok intézik, vagyis vannak ezekhez kapcsolódó démonok. Vannak, akik katasztrófákat idéznek elő (földrengés, repülőgép szerencsétlenség, árvíz… stb.) és vannak, akik például a 7 fő bűnt személyesítik meg. Ezeket had ne soroljam fel… Very Happy Ők azok, akik Pokolbéli hatásoktól mentesen születnek meg. Ám vannak olyanok, akik – miután lekerülnek a Lyukba – démonná válnak. Igaz, ez igen hosszú ideig tart, és elég fájdalmas is. Lényeg, hogy pokolra az kerül, aki egy alku során átadja lelkét egy alkukötő démonnak (Odaátos fanoknak: keresztút démona). Az általuk meghatározott idő után, elküldik pokolkutyáikat az áldozatért, hogy a Pokolba vonszolják a lelkét. Ebből a lélekből lesz aztán később démon. (Néhány száz év leforgása után.)

Nos, akkor következő lehetne a kinézetük… Igazából nem nagydolog az egész… A Pokolban ugyan úgy néznek ki, mint bármilyen más ember, csak természetesen látszik rajtuk, hogy hol is élnek… Ha kiszabadulnak a Pokolból, akkor egy gyönyörűséges fekete füstként jelennek meg az emberek előtt. És ha már valaki testébe belebújtak, akkor természetesen ugyan úgy néznek ki, mint gazdatesteik.

Hogyan is lehet megkülönböztetni őket a normál emberektől? Nos ez igen egyszerű. Van egy dolog, melyet csak ők fedhetnek fel magukról, ha azt akarják. A szemük, teljesen feketére változik, és ezzel mutatják meg igazi valójukat. Természetesen akadnak más démonok is, akiknek sárga, fehér, vagy piros (alkukötő démonok) szemük van, de ezeket inkább hanyagoljuk, mert nem kijátszatóak az oldalon.

Igazából, a gyengéik miatt is ki lehet őket szűrni, ugyanis viszonylag sok van belőlük. Első, és talán legfontosabb, a démoncsapda, mellyel csapdába lehet ejteni egy démont. Ez meggátolja, hogy használja a képességeit, és börtönbe zárja. Ergo, ki lehet űzni a gazdatestből. Aztán, mint a legtöbb gonosznak, nekik is gyengéjük a só. Ha például minden nyílászáró elé sót szórsz, akkor kisebb az esélye, hogy a démon füstként (vagy emberbe bújva ) be tud hatolni a házba. Hatásos még ellenük a szentelt víz is, mely savként marja a bőrüket. Ezt bárki készíthet, csupán egy rózsafüzér, és egy kis hatásos kántálás kell hozzá, mellyel megszentelik a vizet. Ezután bármivel keverve be lehet adni a démonunknak. Másik hatásos eszköz ellene, a tiszta vas. Egyedül ezzel lehet egy démont igazán megsebezni.

Azt hiszem, hogy ez lesz az utolsó pont, ami pedig a képességeikkel lesz kapcsolatos. Viszonylag sok képességük van a démonoknak. Képesek egyik helyről, egy szempillantás alatt a másikra kerülni, vagyis lényegében tudnak teleportálni. Tudnak dolgokat, élőlényeket lebegtetni, mozgatni. Képesek más démonokat hívni, úgymond megidézni, rituálé mentesen, valamint képesek démonmágiát alkalmazni, melyet tűz segítségével visznek véghez.

Elpusztítani senki se képes a démonokat, csupán a Pokolba való visszaűzésük lehetséges!

Érdekességek


Kedvenc démonos anekdotánk egy 13. századi francia szerzetestől, Thomad de Cantimprétől származik. Elmeséli hogy egy szűz lépett be Nivelles városának templomába imádkozni, az éjszaka közepén, miután egy halott embert vittek be az épületbe. Amikor az Ördög meglátta, „Rosszindulatúan tekintett rá, majd belépett a halott testébe, és megmozdította azt a koporsóban. A szűz keresztet vetett, és bártan az Ördögre kiáltott, ’Feküdj vissza! Feküdj vissza, nyomorult! Felettem nincs hatalmad!’ Az Ördög hirtelen felemelte a testet és ezt monda, ’Igazából, most már van ellened erőm, és magam állok bosszút gyakori sérelmeimen, melyet a te kezed által szenvedtem el.’ Amikor ezt meglátta, őszinte szívvel megrémült, kezével keresztet vetett, majd ráhelyezte a halott fejére, s a földre lökte. Nagy merészséggel szállt szembe, és menekülésre késztette a démont.

A démonok utálják saját magukat, és természetesen mindenki mást is. Ebenezer Sibly, egy reneszánszkori démonológus, aki megmutatja az érem mindkét oldalát. Egyrészt Sibly feljegyezte, hogy a démonok tetteik miatt olyanok, amilyenek. Fizikai formájuk visszatükrözi spirituális helyzetüket. „Ahogy alakjaik, és különböző hasonlóságaik vannak ezeknek a gonosz, bűnös lelkeknek” mondta Sibly „általában hitt abban, hogy különbözik tehetségük a gonoszság terén, így formájuk, alakjuk megválaszolható egy mágikus módszerrel. Formájuk hasonló néhány szörnyű, ronda szörnyeteghez. Összeesküdtek Isten hatalmas és szörnyű ereje ellen, így taszították le őket a Mennyországból.
És mi lett elbukásuk következménye?

    Szenvedésük megkérdőjelezhetetlenül hatalmas és végtelen; de nem a ragyogó lángok hatásától; testük képes keresztül menni fán és fémen, köveken, és az összes élőlényen. A lángok, vagy a világ éltető üzemanyaga se képes kínozni őket; bármikor képesek keresztül menni.

Démonok bármilyen kinézetben, méretben megjelenhetnek. Nem szükséges könyvet olvasni ahhoz, hogy tudd, minden démon kéntől bűzlik. Ha akár egyszer is láttál egyet teljes valójában, érezhetted.
Van néhány igazán különös, hátborzongató népi gyógymód démoni megszállásra. Például egy könyvben, egy igen gusztustalan keverék szerepel. A könyv a Saxon Leechdoms címet viseli, és Cockayne írta. Talán működik, ami hatalmas nyereség lenne. Egy démon se akarna egy ilyennel egy testben maradni.

Ezernyi megnevezett démon létezik a világ különböző panteonjában – talán milliók, ha tényleg megcsinálod a házi feladatodat hinduból – de kategóriákba sorolhatóak.

Forrás: Alex Irvine - The "Supernatural" book of Monsters, Spirits, Demons, and Ghouls - saját fordítás

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://hellhousefrpg.hungarianforum.com
 
A démonok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hellhouse Szerepjáték :: Tudnivalók :: Információk :: Fajok, kasztok-
Ugrás: